Янукович подав ще один позов проти Верховної Ради

Експрезидент-втікач Віктор Янукович подав до Окружного адміністративного суду Києва ще один позов проти Верховної Ради.

Про це в п’ятницю, 14 січня, повідомила представниця парламенту в Конституційному Суді Ольга Совгиря в телеграмі.

“Янукович В.Ф. подав до ОАСК ще один позов проти Верховної Ради, у якому вимагає визнати відсутність у Верховної Ради повноважень позбавляти звання Президента України у спосіб інший, окрім як шляхом імпічменту”, – йдеться у повідомленні.

За словами Совгирі, ОАСК уже відкрив провадження у цій справі (№ 640/39069/21) і призначив справу до розгляду у порядку спрощеного провадження без виклику сторін та проведення судового засідання.

“Тобто рішення суду за цим позовом може бути ухвалено практично будь-коли”, – наголосила Совгиря.

Вона нагадала, що Верховна Рада позбавила Януковича звання Президента України шляхом ухвалення закону від 4 лютого 2015 року №144-VIII, який зараз чинний.

“Конституційність цього закону оскаржувалась до Конституційного Суду України, проте КСУ в грудні 2019 року закрив провадження за цим конституційним поданням зазначивши, що цей спір не є правовим, носить політичний характер, а тому не підсудний суду”, – зауважила Совгиря.

Читайте також:
Янукович оскаржує усунення з посади президента, ОАСК зареєстрував позов

Під час розстрілів на Майдані Янукович 11 разів телефонував Путіну, – ОГП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна