Янукович оскаржує усунення з посади президента, ОАСК зареєстрував позов

У Окружному адміністративному суді Києва зареєстрували позов екс-президента України Віктора Януковича. Він оскаржив в судовому порядку постанову Верховної Ради за 2014 рік.

Про це повідомила в понеділок, 6 грудня, представниця Верховної Ради в Конституційному суді Ольга Совгиря. 

“У Окружному адміністративному суді м. Києва зареєстровано позов колишнього президента України В. Януковича до Верховної ради України (справа 640/34786/21)”, – написала вона в своєму телеграм-каналі.

За її словами, справи щодо оскарження актів, дій чи бездіяльності Верховної ради підсудні Верховному Суду як суду першої інстанції, а не ОАСК.

“Натомість у цьому позові заявлено позовні вимоги “про визнання відсутності компетенції встановлення факту самоусунення”, що може свідчити про штучну зміну підсудності цього позову шляхом маніпуляцій із формулюванням позовних вимог”, – зазначила Совгиря.

Читайте також:
Янукович подав позов до ОАСК проти Верховної Ради щодо його усунення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна