США ввели санкції проти КНДР за запуск ракет. У списку – й російська компанія

Сполучені Штати Америки запровадили санкції щодо шести громадян Північної Кореї, одного росіянина й однієї російської компанії, звинувативши їх у постачанні продукції з Росії та Китаю для потреб збройних програм Пхеньяна.

До такого кроку США вдалися після появи повідомлень про нові ракетні випробування в КНДР, включаючи два запуски за останній тиждень, пише в четвер, 13 січня, “Радіо Свобода”.

“Сьогоднішні рішення – частина зусиль США, спрямованих на те, щоб не допустити розвитку Пхеньяном програм зі створення зброї масового ураження і випробування балістичних ракет”, – заявив заступник міністра фінансів США з фінансової розвідки і боротьби з тероризмом Браян Нельсон.

Він зазначила, що КНДР продовжує використання представників за кордоном для незаконного доступу до товарів для зброї.

Нові санкції торкнулися, зокрема, росіянина Романа Аларя і російської компанії «Парсек» – із формулюванням «за сприяння розповсюдженню зброї масового ураження та засобів її доставки». Наголошується, що компанія «Парсек» зареєстрована у Москві.

Також обмежувальні заходи запроваджуються щодо громадян КНДР, пов’язаних із Другою північнокорейською академією природничих наук (SANS). Один із них, як зазначається, живе у Владивостоці та відповідає за доставку телекомунікаційного обладнання з Росії. Четверо північнокорейців із «чорного списку», пов’язані з SANS, проживають на території Китаю.

Санкції передбачають заборону на транзакції або ведення справ з особами, що потрапили до списку, для громадян США та американських компаній.

Читайте також:
У КНДР показали запуск балістичної ракети з поїзда

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна