У КНДР показали запуск балістичної ракети з поїзда

 

Північна Корея оприлюднила фото і відео запуску балістичних ракет малої дальності з вагона поїзда.

“Залізничний ракетний полк взяв участь у навчаннях із завданням уразити ціль за 800 кілометрів від свого місця розташування після переходу в центральний гірський район на світанку 15 вересня”, – повідомило офіційне центральне інформаційне агентство комуністичної КНДР KCNA, про що передає “Європейська правда” через південнокорейське Yonhap.

На відео можна побачити, як поїзд виїжджає із тунелю, дах вагона розкривається і відбувається запуск ракети.

У KCNA заявили, нібито ракети точно вразили ціль у Японському морі.

Зазначається, що навчання були організовані з метою “підвищити здатність завдавати інтенсивного одночасного удару по силах, які становлять для нас загрозу, під час проведення необхідних військових операцій”. Нова система дозволить КНДР мати кращу мобільність при пуску ракет зі своєї залізничної мережі по всій країні.

Ці випробування стали другим запуском балістичних ракет КНДР у 2021 році та загалом п’ятим запуском із тих, про які відомо, якщо брати до уваги також крилаті ракети.

Раніше цього ж тижня Північна Корея заявила про успішні випробування “крилатої ракети нового типу”, яка потенційно могла б влучати в цілі на території Японії.

Читайте також:
КНДР вперше за рік провела випробування балістичних ракет

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна