Швеція посилює патрулювання на острові Готланд на тлі напруженості НАТО-Росія

У Швеції військові активізували свою діяльність на острові Готланд у Балтійському морі через зростання напруженості між НАТО та Російською Федерацією через Україну.

Про це інформує Reuters у четвер, 13 січня.

Найбільший острів Швеції Готланд має стратегічне значення і розташований приблизно за 330 км від Калінінграда, де є штаб-квартири Балтійського флоту РФ.

У 2019 році Швеція розмістила на острові оновлену систему протиракетної оборони “земля-повітря”.

“Відсьогодні у нас будуть патрулі, які буде видно у певних місцях, у тому числі в місті Вісбю”, – сказав представник Готландського полку Томас Ангшаммар.

Хоча Швеція не є членом НАТО, але має тісні зв’язки з Альянсом і нарощує свої збройні сили на тлі зростання занепокоєння з приводу російської демонстрації сили в регіоні Балтійського моря.

Останніми роками Стокгольм скаржився на кілька інцидентів за участю російських військових літаків, у тому числі порушення повітряного простору Швеції.

Нагадаємо, нещодавно генсек НАТО Єнс Столтенберг обговорив ескалацію біля кордонів України з лідерами Швеції та Фінляндії.

Читайте також:
Росію підозрюють в диверсії проти норвезької мережі спостереження за підводними човнами

Росіяни влаштували різанину на науковій станції в Антарктиді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна