Мешканці села на Тернопільщині таки не допустили розміщення в ньому підрозділів тероборони

Жителі села Великий Глибочок, що на Тернопільщині, не допустили розміщення в селі підрозділів територіальної оборони. Військовим довелося шукати інше місце.

Підрозділ військ ТрО розмістять в селі Ступки Байковецької ОТГ, що також у Тернопільському районі, повідомляє видання TeNews.

Штаб тероборони розмістять приміщенні школи, яка зараз не діє. Таке рішення одноголосно ухвалили учасники громадських слухань Байковецької територіальної громади.

“Але це, так би мовити, тільки юридичний бік справи. А є ще моральний. Бо йде вже восьмий рік війни і боронити свою країну – наш священний обов’язок. І тішити себе думкою, що Росія не нападе знову – це ілюзія. Сподіваюся, ми всі засвоїли уроки 2014 року”, – зазначив під час слухань сільський голова Анатолій Кулик.

Представники територіальної оборони Тернопільщини звернулися до влади Байковецької громади наприкінці грудня, аби ті дозволили розмістити підрозділ.

Перед цим управління 105-ї бригади ТрО та один із батальйонів планували облаштувати в селі Великий Глибочок, в покинутих будівлях райлікарні. Втім більшість тамтешніх жителів виступили проти.

Заявка надійшла у вересні, але наприкінці грудня військовим повідомили, що розміщення на території села підрозділів тероборони створить небезпеку для місцевих, а вільні приміщення вони краще використають для облаштування спортивного комплексу, кафе або реабілітаційного центру.




“В нас багато патріотів, і всі розуміють, що таке патріотизм і що таке військові дії. І в душі всі готові долучитися. Але коли йде мова про щоденну безпеку наших дітей і ми розуміємо, що це буде перша точка, куди можуть вдарити у випадку якихось військових дій, то це ще гіршу створює небезпеку для жителів”, – заявила тоді депутатка Білецької ОТГ Лілія Лаврів.

Читайте також:
У селі на Тернопільщині виступили проти розміщення в них підрозділу тероборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна