В Україні заочно засудили ще трьох бойовиків за війну на Донбасі

В Україні ще трьох бойовиків самопроголошених “ДНР” та “ЛНР” заочно засудили до 9, 10 та 11 років позбавлення волі. Вони обіймали командирські посади, інструктували бойовиків і вербували для них новобранців.

Про це повідомили в пресцентрі Служби безпеки України в середу, 12 січня.

За даними слідства, усі троє брали активну участь у бойових діях проти Збройних сил України впродовж 2014-2018 років.

Перший із засуджених, мешканець Черкащини, який тривалий час проживав на території РФ, був членом збройного угруповання “Призрак”. У складі снайперського підрозділу він стріляв по українських військових, а також був кулеметником та інструктором тактики бойових дій, йдеться в повідомленні.

Другий бойовик, за даними слідства, з 2015 року командував батальйоном мотострілецької бригади «ЛНР». Під його керівництвом найманці чинили збройний супротив українським військам. Крім того, зловмисник вербував для бойовиків новобранців.

Третій бойовик, як вказано в матеріалах справи, був водієм-навідником танкового батальйону і з 2018 року брав участь у боях на Донбасі. Він обстрілював позиції українських військових та брав участь у захопленні міста Дебальцеве і прилеглих до нього населених пунктів.

Суд визнав усіх трьох бойовиків винними за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Вироки набули законної сили, однак наразі двоє засуджених переховуються на тимчасово окупованій території, а ще один перебуває в Росії. Зловмисників оголосили в розшук.

Читайте також:
У Чехії переглянули вирок бойовику “ДНР”, скоротивши термін покарання втричі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна