Обговорення “гарантій безпеки” мають розпочатися з виведення військ РФ, – Стефанішина перед комісією Україна-НАТО

Росія не в тій позиції, щоб ставити умови іншим країнам, доки її танки не покинуть український кордон, відтак, обговорення “гарантій безпеки” мають розпочатися з виведення військ РФ з тимчасово окупованих територій України.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на брифінгу у Брюсселі перед комісією Україна-НАТО.

“Сьогодні я маю намір прояснити ситуацію в галузі безпеки вздовж кордонів та на території України, зокрема йдеться про виконання Мінських та Нормандських угод. Вимога Росії до союзників не є переговорною позицією. Агресор не тієї позиції, щоб ставити умови, доки російські танки не покинуть український кордон”, – сказала віце-прем’єр, яку цитує УНН.

“Ми бачимо, як Росія намагається перевести розмову в інше русло, погрожуючи новою війною, не просуваючись ні на крок уперед у мирному врегулюванні у рамках Мінського та Нормандського формату. Росія намагається нав’язати свій порядок денний замість того, щоб повернутися за стіл переговорів. Обговорення гарантій безпеки мають розпочатися з виведення російських військ із української території”, – додала вона.

На думку Стефанішиної, вимоги Росії спрямовані на підрив основних принципів функціонування демократичних країн та принципів НАТО.

Україна вважає, що Росія невірно уявляє собі ситуацію і сподівається на країни НАТО, їхню єдність і здатність забезпечити безпеку в Європі, додала вона.

Нагадаємо, що 10 січня у Брюсселі триває засідання комісії Україна-НАТО.

Читайте також:
Генсек НАТО обговорив ескалацію біля кордонів України з лідерами Швеції та Фінляндії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.