Командирка ракетного дивізіону “армії ДНР” “Корса” отримала 12 років тюрми

Шевченківський районний суд Чернівців 21 грудня виніс заочний вирок жительці Донецька Ользі Качурі, яка воює проти України у складі окупаційних військ Росії та має позивний “Корса”.

Її визнали винною ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, повідомила, пресслужба СБУ у вівторок, 4 січня.

За даними слідства, Качура у 2014 році приєдналася до незаконного збройного формування “3-тя окрема мотострілецька бригада “Беркут”, яке було створене на основі так званої “групи Безлера”. З того часу колишня співробітниця органів МВС України почала брати участь в терористичній діяльності.

“Спеціальне навчання військовій справі проходила в Російській Федерації. На посаді командира артилерійського дивізіону у званні «полковник військ ДНР» вона безпосередньо керувала обстрілами позицій військовослужбовців Збройних сил України та добровольчих військових формувань реактивними системами залпового вогню БМ-21 «Град» поблизу населених пунктів Іловайськ, Дебальцеве, Вуглегірськ, Маринівка, Авдіївка Донецької області, що призвело до масової загибелі людей”, – йдеться в повідомленні пресслужби СБУ.

Вирок суду опубліковано в онлайн-реєстрі судових рішень.

В ньому сказано, що Качура продовжує брати участь у здійсненні терористичної діяльності на території Донецької області.

Розглянувши справу, суддя Шевченківського райсуду Чернівців Яна Одовічен визнала 51-річну Качуру винною й призначила покарання у вигляді 12 років ув’язнення.

Хто така “Корса”

Ольга Качура, позивний “Корса” – громадянка України, жителька Донецька. Підполковник міліції в запасі, колишня слідча, звільнена з органів внутрішніх справ у лютому 2011 року. Остання її посада – заступник начальника відділу – начальник штабу Кіровського райвідділу Донецького міського управління МВС України.

Ольга Качура. Фото: RT

Під керівництвом “Корси” проходили обстріли мирних жителів міста Дебальцеве перед його взяттям російсько-терористичними військами в лютому 2015 року.
Крім того, за зізнанням Качури в соцмережах, “подвиги” бойовиків під її командуванням були зафіксовані в районі Слов’янська, Дружківки, Горлівки, Зорянки.

За словами терористки-навідниці, вона посилає снаряди російських РСЗВ “Град” з точністю до 10 метрів від цілі.

У реактивній артилерії “ДНР” “Корса” воювала з червня 2014 року.

Читайте також:
Бойовики під Авдіївкою навмисно спалили власний “Град”, помстившись командирці з МВС за крадіжку телефонів

“Ополченочка” Дрюк, яка командувала “градами” “ДНР”, тепер працює манікюрницею в Чернівцях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна