Бойовики під Авдіївкою навмисно спалили власний “Град”, помстившись командирці з МВС за крадіжку телефонів

 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про нові прояви “низького рівня морально-психологічного стану особового складу з’єднань і частин 1-го армійського корпусу ЗС РФ, які безпосередньо задіяні до обстрілів сил АТО та житлових кварталів у районі н.п. Авдіївка та Ясинувата”.

Так, 22 липня військовослужбовці 1-ї реактивної артилерійської батареї реактивного артилерійського дивізіону 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) “навмисно спалили [власну] бойову машину БМ-21 (122-мм РСЗВ “Град”), таким чином помстившись за невиправдане насилля та крадіжки особистого майна з боку заступника командира дивізіону підполковника Качури Ольги Сергіївни (12.05.1970 р.н.) та помічника заступника командира з озброєння капітана Мельника Юрія Борисовича (19.04.1963 р.н.)”.

За даними розвідки, обурення бойовиків реабатр викликало “раптове зникнення всіх особистих мобільних телефонів (смартфонів), які командування дивізіону відібрало на тимчасове зберігання під приводом дотримання заходів безпеки, а також розпорядження арештувати, побити і відправити “на яму” тих, хто найбільш активно висловлював припущення щодо причетності командирів до цієї крадіжки”.

Як відомо, терористи Ольга Качура і Юрій Мельник – громадяни України, прописані в Донецьку й Макіївці відповідно.

Качура – позивний “Корса” – український підполковник міліції в запасі, колишня слідча, звільнена з органів внутрішніх справ у лютому 2011 року. Остання її посада – заступник начальника відділу – начальник штабу Кіровського райвідділу Донецького міського управління МВС України.

Під керівництвом “Корси” проходили обстріли мирних жителів міста Дебальцеве перед його взяттям російсько-терористичними військами в лютому 2015 року.
Крім того, за зізнанням Качури в соцмережах, “подвиги” бойовиків під її командуванням були зафіксовані в районі Слов’янська, Дружківки, Горлівки, Зорянки.
За словами терористки-навідниці, вона посилає снаряди російських РСЗВ “Град” з точністю до 10 метрів від цілі.
У реактивній артилерії “ДНР” “Корса” воює ще з червня 2014 року.

Читайте також:
Протягом одного дня терористи в “ДНР” підірвалися в бліндажі, а п’яні “ЛНРівці” – у квартирі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна