Олег Гайдук став заступником міністра оборони

Кабінет міністрів призначив Олега Гайдука заступником міністра оборони України.

Відповідне розпорядження від 30 грудня №1794-р опубліковане на Урядовому порталі.

“Призначити Гайдука Олега Васильовича заступником міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації”, – йдеться у документі.

Олег Гайдук – відомий український зв’язківець. Очолює Раду з інформаційної та кібербезпеки України, утворену Меморандумом РНБО, Мінцифри та Держспецзв’язку.

Він також є директором компанії “Трайбекс”, оператора української захищеної операційної системи “Січ”.

У 1993–1996 роках Гайдук був одним із творців Урядової інформаційно-аналітичної системи з питань надзвичайних ситуацій, брав участь у створенні Сейсмічної служби України, Страхового фонду документації України та МНС України.

У 1996–2000 як заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи створював систему зв’язку й управління у надзвичайних ситуаціях, інформаційно-аналітичний та кризовий центри МНС тощо.

З 2000 по 2003 працював у ВАТ “Укртелеком”, який очолював як гендиректор  та голова правління.

У 2005–2007 роках очолював Національну комісію регулювання зв’язку України.

Додамо, що 17 листопада уряд звільнив Юлія Гере з посади заступника міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації за власним бажанням.

Читайте також:
Заступником міністра оборони став В’ячеслав Шаповалов: хто це такий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна