25 депутатів Верховної Ради пропустили 90% голосувань за рік, – КВУ

У 2021 році 25 народних депутатів пропустили 90% голосувань Верховної Ради, а загалом серед фракцій найактивніше голосували депутати “Слуги Народу” та “Європейської солідарності”, найменше – ОПЗЖ.

Про це свідчить аналіз Комітету виборців України, повідомляє пресслужба КВУ.

Один народний депутат не проголосував узагалі жодного разу – це Тарас Козак з “Опозиційної платформи За життя”.

Серед інших депутатів із майже нульовими показниками: позафракційний Олесь Довгий (взяв участь у 0,23% голосувань), нардепи від ОПЗЖ Вадим Столар (0,56%), Федір Христенко (0,99%), Юрій Солод (0,99%), Вадим Рабінович (1%), Сергій Льовочкін (1%), Сергій Ларін (1%), Ігор Абрамович (1%), Ренат Кузьмін (1%), а також член депутатської групи “За майбутнє” Степан Івахів (1%)

Один із лідерів ОПЗЖ Віктор Медведчук, який останнім часом перебуває під домашнім арештом, узяв участь у 3% голосувань, Андрій Деркач (позафракційний) – у 3%, Олександр Фельдман (ОПЗЖ) – 3%, Юрій Бойко (ОПЗЖ) – 3%, Олександр Дубінський (позафракційний) – 4%, Дмитро Шенцев (позафракційний) – 4%, Олександр Пузанов (ОПЗЖ) – 4%, Юлія Льовочкіна (ОПЗЖ) – 5%, Ігор Палиця (“За майбутнє”) – 6%, Антон Яценко (“Батьківщина”) – 8%, Ігор Кісільов (ОПЗЖ) – 9%, Віталій Борт (ОПЗЖ) – 9%, Григорій Суркіс (ОПЗЖ) – 10%, Олександр Герега (“За майбутнє” – 10%.

А найактивніше впродовж року голосували депутати фракцій “Слуга Народу” та “Європейська солідарність”.

Так, депутати монобільшості в середньому взяли участь у 83% голосувань (натискали “за”, “проти” чи “утримався”). Депутати “Євросолідарності” долучилися до 80% голосувань.

Майже однакові показники голосувань у депутатів групи “Довіра” та “Голосу”. В середньому депутати цих політичних сил взяли участь у 72% голосувань.

Нижчий результат у депутатів “Батьківщини” (62%) та групи “За майбутнє” (54%).

Найнижчими ж є показники депутатів “Опозиційної платформи За життя”, які фактично саботували більшість голосувань впродовж року (взяли участь у 38%).

“Частина народних депутатів фактично саботували голосування Верховної Ради в 2021 році, не голосуючи ані “за”, ані “проти” чи “утримався”. Така поведінка підриває довіру до діяльності парламенту і суперечить принципам роботи депутата. У ВР IX скликання було введено систему штрафів, які накладаються на депутата в разі неучасті в голосуваннях. Однак на практиці це мало змінило ситуацію і не вирішило головну проблему”, – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Загалом у 2021 році в парламенті було проведено 5 681 голосування.

Читайте також:
“Не голосуєш – штрафують”: ексглава ОП Богдан заявив про неофіційні зарплати “слуг народу” в конвертах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна