“Не голосуєш – штрафують”: ексглава ОП Богдан заявив про неофіційні зарплати “слуг народу” в конвертах

Колишній голова офісу президента Андрій Богдан заявив, що народні депутати від “Слуги народу” отримують доплати в доларах за “потрібні” голосування.

Як передає “Новинарня“, про це він сказав під час інтерв’ю Дмитрові Гордону.

Гордон запитав у Богдана, чи отримують “слуги народу” зарплати у конвертах. Той відповів, мовляв, “чув, платять”.

” (…) бачив плахту, як це працює: депутат має зарплату — умовно, скажімо, 20 (тисяч, – “Н”) не гривень, неофіційна. Якщо ти не голосуєш, тебе штрафують і твоя зарплата зменшується. Там такі плахти роздають: ось за цей закон ти не голосував, за це не голосував”, – сказав він.

За словами ексголови ОП, Національне антикорупційне бюро не реагує, адже Спеціалізована антикорупційна прокуратура досі не має керівника: “Уже півтора роки не призначають. А якщо призначать, що? Почнуться ж облави”.

Водночас голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк називає прикрими звинуваченнями заяви про зарплати в конвертах для “слуг народу”.

“Я би дуже хотіла, щоби хтось нарешті зайнявся цим питанням. Я заступниця голови фракції. У мою групу, з якою я працювала, до того, як очолила партію, у свій час входили Анна Скороход, Олександр Дубінський, Олександр Юрченко. Я думаю, всі ці люди, які вже не є членами фракції “Слуга народу”, могли би розказати, чи дійсно були такі речі (зарплати в конвертах, – “Н”)”, – наголосила нардепка.

Вона зауважила, що якщо ці депутати мовчать, то заяви про зарплати в конвертах “схожі на наклеп”.

Читайте також:
“Так, і навіть гірше”: Богдан підтвердив, що затримання “вагнерівців” зірвав дзвінок з Банкової

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна