Засновник російського сайту “Спутнік і погром” Просвірнін розбився насмерть, упавши голим із вікна. ВІДЕО

доповнено

Засновник російського націоналістичного інтернет-видання “Спутник и погром” Єгор Просвірнін помер, випавши голим із вікна в центрі Москви.

Про смерть 35-річного Просвірніна повідомляють російські ЗМІ, його адвокат, а також його знайомі, пише російська служба ВВС.

“Я з дружиною його (Мариною Урусовою) говорив. На жаль, все так. Він випав із вікна”, – сказав політик Роман Юнеман виданню “Підйом”.

Кадр відео

Як пишуть ЗМІ й телеграм канали, тіло Просвірніна виявили під вікнами житлового будинку на вулиці Тверській, що в самому центрі міста, навпроти ресторану “Вірменія”.

Небіжчик був голий. Перед падінням він був п’яний і нібито викинув з вікна ніж та газовий балончик.

Як розповіли ВВС сусіди Просвірніна, весь день із його квартири долинали крики та лайка.

Контекст

Єгор Просвірнін – російський журналіст та засновник націоналістичного інтернет-видання “Спутнік і погром”. У 2017 році воно було заблоковане на вимогу генпрокуратури РФ за пропаганду ідей національної та релігійної ворожнечі, а у 2018 році оголосило про закриття.

У 2015 році до Просвірніна приходили з обшуком у справі про екстремізм, що була порушена після його статті про “цілі та завдання російського націоналізму”. Серед іншого, цей діяч пропонував “обрушити Україну” та створити “Російську національну державу”.
Просвірнін пізніше говорив, що справа “завершилося нічим”.

Башкирський активіст Руслан Габбасов (зараз на вимушеній еміграції в Литві) жорстко розкритикував російську опозицію, що висловлює співчуття Просвіріну.

“Я вам про Просвірніна лише одне нагадаю. Він розпалював війну у 2014 році. Безглузду, брудну, абсолютно шкідливу для нашої батьківщини та нашої нації. Буквально сіяв своїм “Супутником и погромом” смерть. Приносив смерть і росіянам, і українцям. Це так. Не треба заплющувати очі. А то у доброї російської інтелігеції дуже коротка пам’ять, зараз литимуть сльози”, – заявив Габбасов.

Читайте також:
Гіркін, Лимонов і блогери створили “комітет” для приєднання України до напіврозваленої Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна