Гіркін, Лимонов і блогери створили “комітет” для приєднання України до напіврозваленої Росії

 

Представники правоконсервативних імперських сил Росії організували так званий “Комітет 25 січня”, мета якого – запобігти реалізації в РФ “Майдану” та приєднати Україну й Білорусь до Росії.
Про це повідомляє білоруський сайт “Наша нива”.

На вчорашньому засіданні комітету на чолі з колишнім очільником терористичної організації “ДНР” Ігорем Гіркіним (Стрелковим) були присутні екс-лідер Націонал-більшовицької партії Росії Едуард Лимонов, редактор сайту “Супутник і погром” Єгор Просвірнін, засновник незареєстрованої Національно-демократичної партії Костянтин Крилов, письменник-футуролог Максим Калашников, блогер Ель Мюрид (Анатолій Несміян) та інші.

Учасники зустрічі вважають, що “становище РФ скочується до системного краху, сама влада робить все для свого падіння”.

Ситуація в Росії, на думку Калашникова, “сильно нагадує ситуацію напередодні Майдану в Україні”.

Свій комітет вони називають “третьою силою”, яка протистоїть “як тупиковим, збанкрутілим охоронцям, так і прозахідним “білострічковим”.

Лимонов позначив мету комітету так: “Щоб Росія не дісталася ходорковським лібералам. Ставлення до існуючої влади – прохолодно помірне”.

“Чинна влада [РФ] хвора і зайнята саморуйнуванням. Нав’язуватися їй у помічники ми не маємо наміру. І вимащуватися в ній – теж. Вона зараз на очах перетворюється на ходячого мерця, убивши саму себе економічним ідіотизмом останніх півтора десятків років”, – написав Калашников у себе в блозі.

Своїми цілями “Комітет 25 січня” називає: на перших порах не дати Росії розвалитись, а в майбутньому – “вести політику на возз’єднання російського народу в одній державі”. При цьому під “російським народом” злочинні шовіністи Гіркін і Ко мається на увазі “триєдність великоросів, малоросів-українців і білорусів”.

Раніше Гіркін заявляв про створення опозиційної Путіну партії в Росії.
Водночас різні ЗМІ повідомляють про російського екс-ватажка “ДНР” як про відіграну карту, що не має підтримки офіційного Кремля і може бути нейтралізована.

Читайте також:
Терорист Гіркін розповів, як у Донецьку розстрілювали людей.
І визнав, що живим до Гааги не доїде

СБУ: зараз на Донбасі 8,5 тисяч кадрових військових ЗС Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна