МОУ планує скоротити список професій жінок, які мають стати на військовий облік, – Завітневич

Міністерство оборони України планує скоротити перелік професій, представниці яких мають стати на військовий облік.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки, представник фракції “Слуга народу” Олександр Завітневич в четвер, 23 грудня.

“Цей перелік юстувався, і, коли він вийшов, ми побачили, що список є дуже великим. Обговорили це питання з міністром оборони Олексієм Резніковим і дійшли згоди, що перелік буде переглянуто в бік зменшення і здорового глузду, бо там є професії, які дійсно не знадобляться Збройним силам та іншим військовим формуванням”, – написав Завітневич у фейсбуці.

Водночас він додав, що, на його думку, сама ініціатива є “правильною, країна повинна знати свої резерви, ми повинні бути готовими, бо ситуація зобов’язує”.

У Міноборони наміри скоротити перелік наразі не коментували.

Напередодні в мережі з’явився наказ Міноборони від 11 жовтня 2021 року, який був виданий на виконання змін до закону про військовий обов’язок та військову службу.
Документом затверджується широкий перелік професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, і зобов’язання жінок цих професій стати на військовий облік.

Читайте також:
Залужний прокоментував наказ Міноборони про взяття жінок на військовий облік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна