Росія стягнула до кордону приблизно 52 батальйонно-тактичні групи, – Залужний

Станом на сьогодні біля кордону України налічується близько 52 батальйонно-тактичних груп ЗС РФ, і ця кількість може збільшуватись. Водночас ЗСУ повинні робити свою справу і бути готовими до будь-якого розвитку подій.

Про це під час брифінгу в четвер, 23 грудня, повідомив Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

“У цьому році дійсно Російська Федерація задля залякування і не тільки України, а й західних партнерів, вже робила те, що робить сьогодні. На сьогоднішній день ми десь нараховуємо близько 52 батальйонно-тактичних груп, вони здійснюють рухи уздовж державного кордону України. Але хочу нагадати, що у квітні цього року, до приміру, їх було 62. Та й взагалі у них є така можливість, що вони можуть збільшити і до 150. Тому відповідно наша задача військових – ми спостерігаємо, ми готуємось, ми жодним чином не розслабляємось, робимо свою справу”, – цитує головкома “Укрінформ”.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи спостерігається подальше нарощування російських військ в АР Крим, Залужний повідомив:

“Так само збільшення і по Криму. Ну, наприклад, за останній тиждень відбулось, я б сказав, незначне збільшення. Ми нарахували близько 1500-1800 осіб відповідно до минулого тижня. Так, відбувається це (нарощування – Н.), так Російська Федерація це робить. З якою метою – це окрема розмова”, – додав він.

Читайте також:
Прикордонники показали, як риють рови на кордоні з Росією. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна