Європейська кіноакадемія назвала найкращий фільм 2021 року

Європейська кіноакадемія оголосила фільм року. Ним стала стрічка режисерки Ясміли Жбанич про Боснійську війну – “Куди йдеш, Аїдо?” (Quo vadis, Aida?).

Картина отримала призи у трьох номінаціях: за найкращий фільм, найкращу режисуру та найкращу жіночу роль (акторка Ясна Дурічич).

Про це повідомляє офіційний сайт Європейської кіноакадемії.

У фільмі виробництва Боснії і Герцеговини йдеться  про історію жінки під час війни в колишній Югославії 1995 року та подій у Сребрениці.

Стрічку “Куди йдеш, Аїдо?” також номінували на “Оскар” у категорії “найкращий міжнародний художній фільм” у 2021 році.

Кінокартину знімали на майданчиках кількох європейських країн.

У 2020 році найкращим фільмом року Європейська академія визнала “Ще по одній” (Another Round) з Мадсом Міккельсеном у головній ролі.

У 2020 році в лонглист премії Європейської кіноакадемії потрапив український фільм “Атлантида” Валентина Васяновича, а у 2019 році – українська стрічка “Додому” Нарімана Алієва.

Читайте також:
У США оголосили номінантів на премію “Золотий глобус”. СПИСОК

Геноцид у Сребрениці: Радован Караджич відбуватиме покарання у Великій Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна