Геноцид у Сребрениці: Радован Караджич відбуватиме покарання у Великій Британії

 

Колишній лідер боснійських сербів Радован Караджич, засуджений за геноцид у Сребрениці, буде відбувати покарання у Великій Британії.

Про це заявили в британському МЗС, повідомляє в середу, 12 травня, пресслужба уряду.

75-річного Караджича переведуть до Великої Британії зі слідчого ізолятора ООН в Нідерландах — він відбуватиме там довічний термін.

Нагадаэмо, що 20 березня 2019 року суд ООН в Гаазі засудив Караджича до довічного ув’язнення. Суд переглянув рішення першої інстанції про визнання його винним у злочинах проти людяності під час Боснійської війни в 1990-х і посилив вирок з 40 років ув’язнення до довічного. Караджич подав апеляцію на рішення суду ООН, але йому відмовили.
Міжнародний трибунал по колишній Югославії пред’явив Караджичу звинувачення у військових злочинах в 1995 році.

Караджича затримали в Сербії в 2008 році. Йому 13 років вдавалося переховуватися від правосуддя під іншим ім’ям.

Як повідомляла “Новинарня“, міжнародний кримінальний трибунал ООН з питань колишньої Югославії у 2017 році визнав колишнього командира армії боснійських сербів Ратка Младича винним за десятьма з 11 пунктів обвинувачень у воєнних злочинах та злочинах проти людства, зокрема геноциді, і засудив його до довічного ув’язнення.
Зокрема, Ратко Младич визнаний винним у командуванні силами, відповідальними за найбільші звірства боснійської війни 1992-1995 року – трирічну облогу Сараєва і різанину 1995 року в Сребрениці.

Читайте також:
Засуджений хорватський генерал випив отруту на суді в Гаазі. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна