Блінкен на першій зустріч з главою МЗС Німеччини Бербок обговорив загрозу вторгнення РФ до України

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з новою очільницею міністерства закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок обговорив загрозу агресії Російської Федерації проти України.

Про це в суботу, 11 грудня, повідомив речник Державного департаменту США Нед Прайс у твіттері.

За його словами, під час переговорів на полях зустрічі глав МЗС країн G7, Держсекретар США Ентоні Блінкен та глава МЗС Німеччини Анналена Бербок на зустрічі у Ліверпулі обговорили питання, пов’язані з “агресією” Росії проти України.

“Сьогодні держсекретар Блінкен зустрівся з міністром Анналеною Бербок на полях зустрічі G7, щоб обговорити агресію Росії проти України, співпрацю з питань клімату та пріоритети президентства Німеччини у “великій сімці”, – написав Прайс.

Сам Блінкен після зустрічі з німецьким колегою повідомив, що з нетерпінням чекає можливості тісно співпрацювати у боротьбі з кліматичною кризою, пандемією COVID-19 та викликами демократії та прав людини.

На 11-12 грудня у Ліверпулі заплановано зустріч голів зовнішньополітичних відомств країн G7.

Читайте також:
Розмова Зеленського із Байденом тривала півтори години: про що йшлося

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна