Ляшко назвав кількість дітей від 12 років, котрі вакцинувалися від “ковіду”

В Україні вже понад 40 тисяч дітей віком від 12 років вакцинувалися проти COVID-19, але ми сьогодні не робимо пріоритету на масовій вакцинації дітей.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на всеукраїнському форумі “України 30. Саміт ДІТИ” у вівторок, 7 грудня, в Києві.

“Ми вже дозволили вакцинуватися проти коронавірусної хвороби дітям від 12 років. Уже понад 40 тис. дітей скористалися цією можливістю”, – цитує міністра “Інтерфакс”.

Ляшко зазначив, що в деяких країнах світу вакцинуватися проти COVID-19 дозволено дітям від п’яти років, і він сподівається, що і в Україні виробники вакцин зареєструють зміни до інструкцій та привезуть відповідні препарати, що дасть змогу розширити програму вакцинації дітей.

“Але ми сьогодні не робимо пріоритету на масовій вакцинації дітей проти коронавірусної хвороби, оскільки ми зосереджені на групі ризику, на людях старшого та похилого віку. Для нас це пріоритет”, – наголосив міністр.

Читайте також:
Ляшко заявив про покращення ситуації з COVID-19, але порадив готуватися до нової хвилі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна