Євросоюз запровадив нові санкції щодо Білорусі

Європейський Союз запровадив новий пакет санкцій проти режиму Олександра Лукашенка у Білорусі.

Про це в п’ятницю, 3 грудня, інформує Deutsche Welle.

Рада Євросоюзу запровадила п’ятий пакет санкцій щодо Білорусі – міністри країн ЄС остаточно затвердили його на своєму засіданні.

Під штрафні санкції ЄС потрапили 17 фізичних та 11 юридичних осіб, зокрема, представники командування прикордонних військ Білорусі, співробітники МЗС та судової системи, державний авіаперевізник “Белавиа”, підприємства туристичного сектора та готелі, а також ВАТ “Гродно Азот”, виробниче об’єднання “Белоруснефть”.

Крім того, за незаконне перевезення та контрабанду мігрантів обмеження запровадили проти сирійської авіакомпанії Cham Wings.

Для того, щоби запровадити санкції за використання мігрантів, Євросоюзу у листопаді довелося змінити санкційний режим щодо Білорусі.

Ці санкції полягають у заморожуванні всіх активів на території ЄС. Особам та компаніям з ЄС заборонено надавати кошти чи ресурси тим, хто опинився у списку.

Крім того, фізичним особам зі штрафного переліку заборонено в’їжджати до країн Євросоюзу. Обмежувальні заходи одразу ж набули чинності.

2 грудня США, Великобританія та Канада заявили, що підтримають санкції Євросоюзу проти білоруського режиму. Зокрема, американські санкції, згідно з повідомленням міністерства фінансів США, стосуються білоруського суверенного боргу, 20 фізичних та 12 юридичних осіб, зокрема сина білоруського самопроголошеного президента – Дмитра Лукашенка.

Читайте також:
На тлі міграційної кризи ЄС ухвалив нові критерії санкцій проти режиму Лукашенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна