На шахті в Росії загинули 52 людини

46 гірників та шість рятувальників загинули на шахті “Листвяжна” в Кемеровській області Росії.

Про це повідомив командир кемеровського воєнізованого гірничорятувального загону російського МНС Юрій Ше, якого цитують російські ЗМІ.

“Внаслідок вибуху в шахті загинули 46 шахтарів… Увечері… Шість рятувальників також загинули, йдучи їм на допомогу”, – зазначив він.

За словами представника МНС, що “у тій газовій атмосфері, яка зараз склалася на аварійній ділянці, говорити про те, що хтось вижив, неможливо”. Адже окис вуглецю, який вбирається порами шкіри, вкрай небезпечний для тих, хто працює в шахті.

25 листопада стало відомо про вибух в одному з вентиляційних штреків на шахті “Листвяжна”. Повідомлялося, що причиною НП на шахті стало займання вугільного пилу. Дим вентиляції поширився по всій шахті. На момент задимлення у шахті перебували щонайменше 285 людей.

Читайте також:
Гірників з ОРДЛО вербують на роботу в російських шахтах, – представник омбудсмена

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.