СБУ запобігла незаконній приватизації гідротехнічних споруд Києва й області

СБУ табличка

Служба безпеки України запобігла масштабній схемі щодо незаконного заволодіння гідротехнічними спорудами і земельними ділянками державної та комунальної форми власності у столиці та Київській області.

Про це у вівторок, 23 листопада, інформує пресцентр СБУ.

“Скориставшись прогалинами в законодавстві, зловмисники у незаконно намагалися приватизувати “нічийні” гідротехнічні споруди та 12 земельних ділянок у столиці та околицях. Таким чином вони планували вивести з державної та комунальної власності майно на загальну суму понад 4,2 млрд грн”, – йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, у 2018 році громадянин України звернувся з офіційним запитом про власність низки гідротехнічних споруд та 12 земельних ділянок.

Отримавши формальну відповідь, що майно не перебуває у власності жодної юридичної чи фізичної особи, він узяв їх на “відповідальне зберігання”.

Згодом розпочав процедуру приватизації щодо зазначених об’єктів.

За цим фактом правоохоронці порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, триває слідство.

Нараз накладено арешт на майно та майнові права 12 земельних ділянок та гідротехнічних споруд в Оболонському, Подільському, Деснянському районах Києва та Обухівському і Вишгородському районах Київської області.

Читайте також:
“Незаконне прокачування ігрових персонажів”: з’ясувалося, за що СБУ вилучила у Вінниці 3428 приставок PlayStation

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна