Хакери зламали пошту ФБР

Федеральне бюро розслідувань США стало жертвою хакерської кібератаки. Хакери зламали зовнішню систему електронної пошти ФБР і розіслали з неї сотню тисяч спам-повідомлень.

Про це в суботу, 13 листопада, повідомило видання Вloomberg.

У ФБР зазначили, що зловмисники зламали пошту, яка не використовувалася для обміну секретною інформацією, а була призначена для зв’язків із громадськістю.

За інформацією британської організації Spamhaus, від імені Міністерства внутрішньої безпеки США хакери розіслали близько 100 тисяч листів.

У тексті послання кіберексперт Вінні Тройя (один зі спільників групи хакерів-вимагачів The DarkOverlord) попередив адресатів про можливу кібератаку за допомогою електронної пошти ФБР. У зв’язку з цим одержувачам рекомендували перевірити всі внутрішні системи.

Видання припускає, що зловмисники намагалися або очорнити ім’я Тройї, або перевантажити телефонні лінії ФБР дзвінками стурбованих людей.

“ФБР і CISA знають про інцидент, що відбувся сьогодні вранці, пов’язаний із підробленими електронними листами з облікового запису електронної пошти @ic.fbi.gov. Ми не можемо надати будь-яку додаткову інформацію наразі. Ми продовжуємо закликати громадськість бути обережними щодо невідомих відправників”, – йдеться в заяві Федерального бюро розслідувань.

Читайте також:
СБУ відзвітувала, скільки ФСБшних хакерів і ботоферм виловила за пів року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна