У Харкові раніше судимий наркоман на позашляховику збив дітей на переході, його затримали. ДОПОВНЕНО

доповнено

У Харкові водій на Toyota Land Cruiser збив двох дітей, які переходили дорогу на зелене світло по “зебрі” пішохідного переходу.

Про це в четвер, 11 листопада, повідомили очільник МВС Денис Монастирський та поліція Харківщини.

Інформація про те, що чоловік збив двох неповнолітніх на пішохідному переході надійшла до правоохоронців о 15:14. Інцидент стався на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської.

14-річні хлопець та дівчина травмовані, вони живі та у лікарні.

“Особа, яка сьогодні збила двох дітей на пішохідному переході у Харкові затримана поліцією і зараз проходить тест на наркотики. Поліцейські підозрюють, що порушник знаходився під дією психотропних або наркотичних речовин. Він раніше притягався до відповідальності за ст. 309 Кримінального кодексу – незаконне виробництво або зберігання наркотичних засобів, але чомусь рік тому справа була закрита та не дійшла до суду. Розберемось разом з прокуратурою до дрібниць, як так сталося! Негідник обов’язково відповідатиме! Гарантую!” – написав міністр.

Він також опублікував відео інциденту.

Дівчину відкинуло вбік, хлопця кілька метрів протягнуло під капотом авто.

За адресою терміново виїхала слідчо-оперативна група, передає поліція регіону. Інформація зареєстрована в Єдиному обліку заяв і повідомлень Харківського районного управління поліції №3.

За даними ЗМІ, водій-зловмисник – мешканець Харкова Дмитро Лисенко.

За годину до того, як Land Cruiser Лисенка збив дітей на переході, його засікли на неадекватному водінні. Також з’явилося відео, як чоловік нібито шукає закладку з наркотиками.

Згодом прокуратура підтвердила, що він був у стані наркотичного сп’яніння.

Обозреватель” також пише, що Дмитро Лисенко вже був судимий і скоював ДТП.

У 2020 рцоі він розшукувався правоохоронцями за крадіжку – тоді він обікрав сусіда по комунальній квартирі, поки той був у душі, вкравши фототехніку і зарядний пристрій майже на 30 тисяч гривень.
Пізніше з’ясувалося, що Дмитро одразу ж здав техніку в ломбард, а за кілька днів викупив назад і нібито повернув сусідові. Під час суду Лисенко заявив, що щиро покаявся.

За інформацією джерела видання, під час розслідування спливли “справи” Лисенка з наркотиками. Проте протягом останніх п’яти років чоловік не звертався по допомогу до міського психоневрологічного диспансеру.

У результаті 5 травня 2021 року Дзержинський районний суд Харкова засудив 34-річного Дмитра Лисенка до трьох років позбавлення волі з випробувальним строком на один рік.

У судовому рішенні було зазначено, що Лисенко має вищу освіту, він не одружений, офіційно не працює і є учасником бойових дій. Останнє не було пом’якшувальною обставиною для вироку.

За інформацією джерел “Обозревателя”, ще одну аварію Лисенко спричинив ввечері 24 жовтня 2021 року, але тоді постраждали лише автомобілі. Розгляд цієї справи в суді призначено на 17 листопада.

Ще Лисенко потрапляв у поле зору правоохоронців із наркотиками. За словами співрозмовника видання, у листопаді минулого року чоловіка затримали на вулиці Державінській. Інформацію про це внесли до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань, проте Лисенку вдалося уникнути відповідальності.

Читайте також:
У Харкові 16-річному підозрюваному в смертельному ДТП обрали запобіжний захід

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна