Міністр закордонних справ Білорусі назвав Крим “російським”. В МЗС України відреагували

Міністерство закордонних справ України застерігає владу Білорусі від визнання окупованого Криму територією Росії.

Про з посиланням на речника МЗС Олега Ніколенка пише УНІАН.

Раніше російський сайт РІА “Новости” повідомив, що в інтерв’ю йому очільник МЗС Республіки Білорусь Володимир Макей назвав Крим “частиною Росії”.

“Позиція Білорусі по Криму залишається такою ж, як і була. Ми розуміємо в реальності, що Крим зараз є російською територією. Давайте виходити з того”, — сказав Макей.

В українському МЗС ці висловлювання білоруського очільника не залишили без уваги. І попередили, що “зміна підходу Білорусі для де-юре визнання тимчасово окупованого Криму територією Росії призведе до непоправних наслідків для українсько-білоруських відносин

“Сподіваємося, що в Мінську усвідомлюють цей аспект і не будуть допускати кроків всупереч нормам міжнародного права”, – підкреслив речник  українського МЗС.

“Виходимо з того, що офіційно, як і раніше, Білорусь підтримує суверенітет і територіальну цілісність нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах”, – заявив Ніколенко.

Читайте також:
На західному напрямку фактично діє єдина армія Білорусі й Росії, – Лукашенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна