ДБР скерувало до суду справу щодо вибухів на артскладах у Сватовому

Державне бюро розслідувань скерувало обвинувачення щодо двох командирів у справі про вибухи на артилерійських складах у Сватовому Луганської області.

Про це інформує пресслужба ДБР у понеділок, 8 листопада.

“До суду направлені обвинувальні акти стосовно двох командирів реактивних артилерійський батарей Збройних сил України”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у вересні 2015 року командири розмістили військову техніку поблизу потенційно небезпечного об’єкта – польового складу боєприпасів, розташованого неподалік м. Сватове Луганської області.

29 жовтня через диверсію на військовому складі сталася пожежа. Вона спричинила детонацію боєприпасів, що розлетілися та влучили у вказану військову техніку.

Це призвело до знищення військового майна, зокрема РСЗВ “Ураган” та транспортно-заряджальних машин до них, на 18 млн гривень.

Зазначається, що військові особи обвинувачуються у недбалому ставленні до військової служби в умовах особливого періоду. У разі доведення вини їм загрожує позбавлення волі на строк до семи років.

Читайте також:
Ічня – вже дев’ята.
Історія пожеж на арсеналах України за останні 15 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна