“Додаткові 18 400 тонн дипломатії”: Кулеба привітав флагман 6-го флоту США у Чорному морі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що присутність кораблів США і НАТО у Чорноморському регіоні сприятиме безпеці.

Про це він сказав у день прибуття у Чорне море флагмана 6-го флоту США USS  Mount Whitney в четвер, 4 листопада.

“Ласкаво просимо. Україна раніше закликала до посиленої присутності наших партнерів зі США і НАТО. Ми підтримуємо кроки у цьому напрямі та готові спільно працювати над зміцненням безпеки Чорноморського регіону. Додаткові 18,400 тонн дипломатії, безсумнівно, сприяють цій меті”, – написав Кулеба у твіттері.

Американський корабель USS Mount Whitney 4 листопада увійшов до вод Чорного моря. На кораблі здійснюють управління та керівництво діями Військово-морських сил США.

До того ж, він оснащений багатьма приладами радіотехнічної розвідки, спостереження за повітряною, надводною та підводною обстановкою.

Міноборони РФ заявило, що відстежує маневри корабля у Чорному морі.

Читайте також:
Україна і Грузія прийняли спільну заяву щодо безпекової ситуації в Чорноморському регіоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна