В авіакатастрофі біля Іркутська загинули двоє громадян України

У середу, 3 листопада, в авіакатастрофі біля російського Іркутська загинули двоє громадян України. Всього на борту Ан-12 було семеро осіб.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у твіттері.

“За попередньою інформацією, в складі екіпажу Ан-12, який розбився біля Іркутська, були двоє українців. Консульство в Новосибірську встановило зв’язок із МНС РФ, очікує результати ідентифікації жертв, з’ясовує обставини катастрофи”, – зазначив дипломат.

Він нагадав телефон “гарячої лінії” консульства для родичів +79133791293.

За даними Міністерства транспорту та комунікацій Республіки Білорусь на борту Ан-12 було семеро людей – двоє громадянин Російської Федерації, двоє – України та троє – Республіки Білорусь.

Наголошується, що екіпаж був досвідчений.

Командир мав загальний наліт понад 12 тисяч годин, зокрема на типі Ан-12 – більше ніж сім тисяч, на борту повітряного судна вантажу не було.

“Наразі Міждержавний авіаційний комітет створює комісію з розслідування авіаційної події, до складу якої ввійдуть представники Департаменту з авіації. Департамент з авіації ухвалив рішення про призупинення комерційної експлуатації літаків АН-12 до отримання результатів розслідування”, – зазначили у відомстві.

Як інформувала “Новинарня“, 3 листопада о 14:50 білоруський літак АН-12 зник із радарів біля російського Іркутська.
Згодом Сибірський авіаційний рятувальний центр повідомив, що судно впало в районі села Пивовариха. Катастрофа трапилася під час заходження літака на друге коло біля аеропорту в складних метеорологічних умовах. Судно належало авіакомпанії “Гродно”.

Читайте також:
Літак Wizz Air, який здійснив екстрену посадку в Борисполі по дорозі до Москви, послали назад у Будапешт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна