Літак Wizz Air, який здійснив екстрену посадку в Борисполі по дорозі до Москви, послали назад у Будапешт

Літак Wizz Air, що летів із Будапешта до Москви, посадили у київському міжнародному аеропорту “Бориспіль” через сильний туман у російській столиці.

Після 4-годинного перебування в “Борисполі” у вівторок, 2 листопада, борт повернувся в столицю Угорщини через відсутність прямого авіасполучення між Україною та Росією.

Про це свідчать дані сайту Flightradar24, передає видання AviaNews.

Згідно з даними, борт WizzAir 2489 приземлився у “Борисполі” о 10:45.

Спочатку авіалайнер прямував рейсом W6 2489 до московського аеропорту “Внуково”. Він увійшов у повітряний простір РФ, проте потім поряд із Тулою почав намотувати кола у зоні очікування.

Відомо, що густий туман огорнув Москву 1 листопада. У вівторок представник “Росавіації” повідомив, що понад 30 літаків через туман пішли на запасні аеродроми. Це, зокрема, 20 рейсів, що летіли до Внукова, і також той, що сів у Києві.

Екіпаж угорського лоукостера вирішив взяти курс на запасний аеродром, щоб на землі перечекати негоду. Ним виявився аеропорт “Бориспіль”.

Згідно з початковим планом пілотів, авіалайнер мав вилетіти з Києва до Москви, коли там розсіється туман.

“Однак у результаті літак вилетів назад до Будапешта після 4-годинного перебування в аеропорту Бориспіль”, – пише видання.




Довідково

Авіасполучення між РФ та Україною припинилося з 25 жовтня 2015 року після введення взаємних повітряних санкцій.
Спочатку Москва заборонила транзит над своєю територією українським авіакомпаніям із серпня 2014 року. Київ у відповідь запровадив особливий режим узгодження транзиту для деяких рейсів “Аерофлоту” та “Трансаеро”.
У вересні 2015 року Україна заборонила польоти до своїх аеропортів російським авіакомпаніям, які літали до Криму. У відповідь Росія заборонила польоти до своїх міст усім авіакомпаніям з України. На це Україна відреагувала дзеркально та запровадила аналогічні санкції. Пряме авіасполучення між країнами припинилося 25 жовтня 2015 року.

Читайте також:
“ССО Вейшнорії працюють”: у Росії за місяць розбилися шість військових літаків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна