Рада звільнила Абрамовського з посади міністра захисту довкілля

Верховна Рада України прийняла відставку міністра захисту довкілля Романа Абрамовського.

Відставку Абрамовського підтримали 322 народних депутати під час засідання у середу, 3 листопада.

Додамо, що Романа Абрамовського було призначено міністром захисту довкілля та природних ресурсів у червні 2020.
До цього він займав посаду заступника очільника цього міністерства.

Додамо, що голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія під час брифінгу 19 жовтня заявив, що міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський написав заяву на звільнення за власним бажанням. Він також розповів, що наразі немає кандидатури, яка могла би замінити Абрамовського на відповідній посаді, відтак певний час повноваження міністра захисту довкілля та природних ресурсів будуть покладені на виконувача обов‘язків, призначеного урядом.
20 жовтня народний депутат від фракції “Слуга народу” Андрій Жупанин підтвердив інформацію, що поширюється в ЗМІ, про те, що він є одним із кандидатів, якого можуть призначити на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів. Він також додав, що зі ЗМІ дізнався про те, що його ймовірними конкурентами в боротьбі за посаду міністра можуть бути чинний голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, а також колишній голова Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов.

Читайте також:
Міністр оборони Андрій Таран подав у відставку

Міністр стратегічних галузей промисловості Уруський подав у відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна