Солдат ЗСУ отримує меншу зарплату, ніж прибиральниця в піцерії, – ЗМІ

Грошове забезпечення солдата Збройних сил України на 1500 грн менше за зарплату прибиральниці у піцерії, а командира роти, з 10 роками вислуги, не дотягує до зарплати касира.

Про це пише сайт Ukrainian Military Pages, порівнюючи розміри грошового забезпечення військовослужбовців та реклами в столичному метро про вакансії в піцерії.

Зокрема, як видно з афіші, прибиральниця в мережі піцерій Києва отримує 12 тис грн, касир – 16 тис грн, піцамейкер – 15 500, кур’єр – 16 500.

Розміри грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України різняться від цих сум.

Так, станом на 2019 рік (а відтоді грошове забезпечення для військових не підіймали) водій, навідник, кулеметник, гранатоментник чи механік водій отримують трохи більше 10 тисяч гривень.

Командир бойової машини, командир танка чи головний сержант роти – 11 тис.

Видання наголошує, що ЗСУ стають все менше конкурентоспроможними на ринку праці – грошове забезпечення солдата, яке на початку 2016 року відповідало 160% середньої зарплати, на сьогодні складає лише 73%.

Читайте також:
МОУ визначило розміри грошового забезпечення військовослужбовців у 2021 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна