МОУ визначило розміри грошового забезпечення військовослужбовців у 2021 році

 

Відповідно до телеграми міністра оборони, в межах наявного фінансового ресурсу визначено на 2021 рік розміри премій для військовослужбовців, надбавки за особливості проходження служби в мінімальному розмірі та виплати окремим категоріям військовослужбовців.

Такі премії й надбавки призначаються щорічно.

Цьогоріч підвищено такі виплати:

  • надбавка за службу в Силах спеціальних операцій ЗСУ,
  • одноразова грошова допомога військовослужбовцям після укладення ними першого контракту,
  • грошові виплати резервістам за весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві,
  • грошове забезпечення військовозобов’язаним, які на день призову не працюють (за весь період зборів).

Ці виплати залежать від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який з 1 січня 2021 року становить 2270 гривень.

Натомість розміри надбавки за особливості проходження служби та щомісячних премій за відповідними тарифними розрядами залишилися на торішньому рівні.

Що стосується окладів за військовим званням, посадових окладів, надбавки за вислугу років, інших щомісячних та одноразових додаткових видів грошового забезпечення, то їхні розміри визначені в урядовій постанові від 30 серпня 2017 року № 704.
Документом зафіксовано прив’язку до прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня 2018 року – 1762 гривні. Саме ці виплати і становлять левову частку грошового забезпечення військовослужбовців.

“Розмір та порядок виплат матеріальної допомоги військовослужбовцям для вирішення соціально-побутових питань буде визначений у наказі Міноборони «Про бюджетну політику на 2021 рік», що готується до підписання”, – повідомляє “Армія інформ“.

Читайте також:
У 2021 році зросте розмір виплат за укладення першого контракту зі ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна