Кулеба назвав умову зустрічі глав МЗС “норманського формату”

Зустріч міністрів закордонних справ країн “нормандської четвірки” відбудеться тоді, коли очільник МЗС Російської Федерації Сергій Лавров дасть згоду на участь у ній.

Про це у вівторок, 26 жовтня, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час години спілкування у твіттері.

“Зустріч міністрів буде тоді, коли Сергій Лавров погодиться взяти в ній участь. Ми з Гайко Маасом та Жаном-Івом Ле Дріаном готові”, – написав Кулеба.

Нагадаємо, наприкінці серпня очільник МЗС України Кулеба заявив, що наша держава з осені повернеться до спроб організувати саміт “нормандської четвірки”.

Востаннє лідери “нормандської четвірки” – керівники України, Німеччини, Франції і Росії – проводили зустріч 9 грудня 2019 року в Парижі.
Відтоді через пандемію контакти перейшли в онлайн-режим, але Росія відмовляється від проведення нового саміту навіть таким чином. Тим часом у “нормандському” форматі час від часу відбуваються тільки зустрічі політичних радників керівників, але через позицію Росії вони теж практично не дають конкретних результатів.

Читайте також:
Зеленський переговорив із Меркель та Макроном про підготовку саміту “нормандської четвірки”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна