Глава Пентагону прибув до Києва. ВІДЕО

Міністр оборони США Ллойд Остін прибув до Києва з офіційним візитом.

Про це він написав у твітері у вівторок, 19 жовтня.

“Приземлився в Києві. Я тут, щоб підтвердити нашу непохитну підтримку суверенітету України, її територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень і висловити нашу прихильність розвитку спроможності України в стримуванні російської агресії”, – написав Остін.

Очікується, що Ллойд Остін зустрінеться з міністром оборони України Андрієм Тараном. Під час зустрічі сторони обговорюватимуть питання практичної реалізації досягнутих домовленостей та перспективи двосторонньої співпраці, прогрес імплементації оборонної реформи в нашій державі, покликаної на реалізацію євроатлантичних прагнень України, а також питання безпеки в Чорноморському регіоні.

Високоповажні американські гості також візьмуть участь у щоденному ранковому церемоніалі вшанування захисників України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Цього ж дня відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського з міністром оборони США Ллойдом Остіном, під час якої обговорять питання двостороннього співробітництва та співпраці у сфері регіональної безпеки.

Читайте також:
В Україну надійшла друга партія військового вантажу від уряду США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна