В Україну надійшла друга партія військового вантажу від уряду США

У понеділок, 18 жовтня, в Україну прибув черговий вантаж мілітарної технічної допомоги від уряду Сполучених Штатів Америки.

Про це інформує пресслужба Міноборони України.

Йдеться про вже другу партію від американських партнерів для потреб Збройних сил України.

“Станом на сьогодні здійснюється розвантаження другої партії товарів, які надійшли в межах даної угоди. З метою досягнення повної взаємосумісності Збройних сил України із країнами-членами НАТО, Кабінетом Міністрів України реалізовано ініціативу Президента України щодо постачання медичного майна та озброєння із боєприпасами”, – розповів уповноважений управління Медичних сил ЗСУ з питань зовнішньоекономічної діяльності полковник медичної служби Олександр Матійчук.

Перша партія, що включала медичне майно, озброєння, боєприпаси, високоточне озброєння та засоби радіолокаційного спостереження, прибула 10 жовтня.

Найближчим часом очікується надходження ще однієї, третьої партії вантажу від Сполучених Штатів.

Загальна сума вартості матеріальних засобів від США Україні за результатами домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтона, становить 60 млн доларів. Вона надається додатково до раніше погодженого обсягу у 250 млн доларів.

Читайте також:
Міністр оборони США приїде в Україну наступного тижня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна