ВАКС виправдав ексміністра інфраструктури Омеляна

У понеділок, 18 жовтня, Вищий антикорупційний суд виправдав колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у вчиненні незаконних дій, які призвели до недоотримання державним бюджетом понад 30 мільйонів гривень.

Як інформує “Слово і діло”, таке рішення сьогодні ухвалила колегія суддів ВАКС.

“Володимира Омеляна визнати невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 211 Кримінального кодексу України та виправдати у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення”, – оголосив суддя.

Нагадаємо, обвинувальний акт стосовно колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна через справу про недоотримання портових зборів скерували до суду 9 листопада.

Через тиждень прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оголосив йому обвинувачення.

За версією слідства, в грудні 2017 року Омелян видав наказ про зменшення всіх портових зборів (крім маякового) на 20%. Один з цих зборів (адміністративний) є дохідною частиною державного бюджету, і змінювати його розмір могла лише Верховна Рада, а не міністр.
У 2018 році через зменшення адміністративного збору бюджет отримав тільки 173,1 млн замість очікуваних 203,5 млн грн.

Володимира Омеляна обвинувачують у видачі нормативно-правового акту, що зменшує надходження бюджету всупереч закону. Колишній міністр не вважає себе винним і заперечував, що адміністративний збір є джерелом доходів держбюджету.

Читайте також:
ВАКС закрив справу проти ексміністра Омеляна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна