САП оголосила обвинувальний акт у справі ексміністра Омеляна

 

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оголосив обвинувачення колишньому міністру інфраструктури Володимирові Омеляну.

Колишнього урядовця звинувачують у незаконних діях, які призвели до недоотримання бюджетом 30,5 млн грн, інформує пресслужба САП.

“16 листопада 2020 року за участю прокурора САП у Вищому антикорупційному суді відбулось підготовче судове засідання у справі про обвинувачення колишнього міністра інфраструктури України, незаконні дії якого призвели до недоотримання держбюджетом 30,5 млн грн”, – йдеться в повідомленні.

За результатами підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС призначила вказану справу до розгляду по суті та фактично його розпочала.

“Так, на засіданні прокурор САП оголосив короткий виклад обвинувального акту. Після чого судом оголошено перерву до 18 листопада 2020 року”, – додає пресслужба САП.

Нагадаємо, обвинувальний акт стосовно колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна через справу про недоотримання портових зборів скерували до суду 9 листопада.

За версією слідства, в грудні 2017 року Омелян видав наказ про зменшення всіх портових зборів (крім маякового) на 20%. Один з цих зборів (адміністративний) є дохідною частиною державного бюджету, і змінювати його розмір могла лише Верховна Рада, а не міністр.
У 2018 році через зменшення адміністративного збору бюджет отримав тільки 173,1 млн замість очікуваних 203,5 млн грн.

Володимира Омеляна обвинувачують у видачі нормативно-правового акту, що зменшує надходження бюджету всупереч закону. Колишній міністр не вважає себе винним і заперечував, що адміністративний збір є джерелом доходів держбюджету.

Читайте також:
ВАКС закрив справу проти ексміністра Омеляна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна