В Авдіївці відновлюють будинки, що були обстріляні російськими окупантами

Українська сторона СЦКК продовжує надавати гарантії безпеки для виконання заявок підприємств на здійснення ремонтно-відновлювальних робіт у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Про це інформує пресслужба ООС.

Сьогодні українська сторона СЦКК, у взаємодії зі спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ та об’єднаним командним пунктом ООС, забезпечують ремонтно-відновлювальні роботи на Донецькій фільтрувальній станції у місті Авдіївка.

На станції було виконано ремонт водозапірної арматури, що забезпечило надійну подачу води на ДФС.

Зараз тривають роботи з відновлення покрівель споруд даного підприємства, котре забезпечує питною водою десятки тисяч мирних громадян по обидва боки лінії зіткнення.

В Авдіївці також відновлюються пошкоджені обстрілами збройних формувань Російської Федерації будинки місцевих мешканців. Загалом ремонту потребували 132 помешкання, 86 з яких на сьогодні вже відновлені.

Фото: пресцентр штабу ОС

На території Водяного Маріупольського району також продовжуються роботи з відновлення об’єктів цивільної інфраструктури, пошкоджених внаслідок обстрілів з боку збройних формувань РФ. Тут повністю відновлене електропостачання. Спільно з представниками ДСНС України триває обстеження під’їзної дороги на наявність мін, боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів і, станом на вечір 16 жовтня, розміновано ділянку протяжністю понад півтора кілометри.

Водночас на дорозі створюється більш стійке покриття з гравію протяжністю близько 1 200 метрів.

Крім того, триває розмінування дороги Миколаївка-Новотроїцьке, що у Волноваському районі. Станом на сьогодні саперами обстежено близько 600 метрів шляху.

Завдяки забезпеченим українською стороною СЦКК гарантіям безпеки, ведуться аварійно-відновлювальні роботи на шламонакопичувачі Авдіївського коксохімічного заводу в районі населеного пункту Неліпівка. На даному об’єкті проведено обслуговування та утеплення обладнання, взяті проби ґрунтових вод з трьох свердловин.

Українська сторона СЦКК продовжує працювати над забезпеченням роботи об’єктів критичної інфраструктури та прийнятних умов життя населення в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Читайте також:
“Стіна” в суді: як топлять справу про незбудовану лінію кордону з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна