США відкривають в’їзд для іноземців, повністю щеплених визнаними вакцинами. “Спутник V” не рахується

Сполучені Штати Америки відкривають в’їзд для іноземців, повністю щеплених вакцинами, схваленими регулятором США чи ВООЗ.

Про це з посиланням на The New York Times пише “Європейська правда”.

Іноземні мандрівники, яким був заборонений в’їзд до Сполучених Штатів під час пандемії, зможуть в’їхати в країну з 8 листопада – за умови завершеної вакцинації визнаними вакцинами.

Це стосується мандрівників, які перетинають сухопутні кордони і прилітають у міжнародні аеропорти країни.

Центри з контролю та профілактики захворювань у США (CDC) вважають повністю щепленими людей після отримання другої дози вакцини Pfizer або Moderna, або через два тижні після отримання одноразової дози вакцини Johnson&Johnson.

За даними CDC, ті, хто отримав вакцини, схвалені для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я – такі як вакцина AstraZeneca – також вважаються повністю щепленими. Це ж стосується і щеплених китайськими препаратами Sinovac та Sinopharm.

Оскільки російська вакцина “Спутник V” не входить у екстрений список ВООЗ, зняття обмежень не стосуватиметься людей, які зробили ін’єкції цього препарату.

Невакцинованим іноземцям буде заборонений в’їзд в Сполучені Штати, хоча представник Білого дому заявив, що будуть деякі винятки, зокрема для маленьких дітей.

Іноземцям, які планують вилетіти в Сполучені Штати, необхідно буде довести наявність вакцинації перед посадкою і надати негативний результат тесту на коронавірус протягом трьох днів після в’їзду.

Читайте також:
Норвегія дозволила в’їзд вакцинованим українцям

Чехія дозволила в’їзд вакцинованим українським туристам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна