“Я служила в армії”: Верещук каже, що готова стати міністром оборони

Нардепка від “Слуги народу” Ірина Верещук заявила про готовність стати міністром оборони та про те, що її кандидатуру обговорювали на фракції.

Про це сама Верещук сказала у програмі “Перші особи” на “24 каналі”.

“У мене немає такого: хочу чи не хочу. Ми прийшли командою президента, за плечима президента, за його прізвищем. Але ми повинні брати на себе відповідальність”, – цитує нардепку “Ліга.нет” у середу, 13 жовтня.

Верещук підтвердила, що її кандидатуру обговорювали у фракції “Слуга народу”, однак із президентом Володимиром Зеленським з цього питання вона поки не спілкувалася. Вона також сказала, що готова до викликів на посаді міністра оборони.

“У мене є вища військова освіта, у мене чоловік військовий, я служила в армії, один з синів військовий… Я добре знаю, куди йду. Я чудово розумію, який ризик для мене особисто це становить – і репутаційний, і політичний, і щодо мого майбутнього, і психологічний. Але хтось повинен це робити”.

Верещук сподівається, що колеги-нардепи підтримають її кандидатуру, якщо на те буде воля Зеленського як верховного головнокомандувача.

Як відомо, депутати з монобільшості не приховують, що розглядають можливість звільнити міністра оборони Андрія Тарана, але не знайшли кандидатуру на заміну.

41-річна Ірина Верещук є головою підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. Була представницею уряду у ВР з (вересень-листопад 2019), міською головою Рави-Руської (2010—2015). У 2020 році невдало балотувалася від “Слуги народу” на виборах мера Києва. Відтоді вже не раз заявляла про намір посісти посаду міністра оборони.
У 1997-2002 роках вона навчалася у Військовому інституті при Львівській політехніці, який закінчила з відзнакою за спеціальністю “Міжнародна інформація” (спеціаліст з міжнародної інформації, референт-перекладач, офіцер військового управління тактичного рівня).

Читайте також:
Уряд звільнив трьох заступників міністра оборони і двох – МВС. Закликають до відставки й Тарана

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна