“Ми – Європа”: в Польщі понад 100 тис. людей вийшли протестувати проти уряду і за збереження країни в складі ЄС

У Республіці Польща тисячі людей вийшли на протест проти рішення Конституційного суду про пріоритет польської конституції перед законодавством Європейського Союзу.

Про це в неділю, 10 жовтня, повідомила “Німецька хвиля”.

До акцій протесту громадян РП раніше закликав колишній голова Ради ЄС та експрем’єр Польщі Дональд Туск.

“Ми повинні врятувати Польщу, ніхто за нас цього не зробить. Ми зустрічаємося цієї неділі о 18:00 на Замковій площі у Варшаві. Польща варта наших зобов’язань, наше майбутнє того варте!” – написав політик у твіттері.

Туск звинуватив владну партію “Право і справедливість” в бажанні вивести Польщу з Європейського Союзу.

У Варшаві демонстранти на Замковій площі скандували “Ми залишаємося!” і “Ми – Європа!”. Протести відбулися в Ґданську, Познані, Щецині, Кракові та інших містах.

Речниця мерії столиці Моніка Беут-Лютик повідомила у твіттері, що на демонстрації на Замковій площі зібралося від 80 до 100 тисяч людей.

Конституційний суд Польщі визнав деякі положення законодавства ЄС такими, що суперечать конституції країни.

Таке рішення розпалює конфлікт між Польщею і Єврокомісією, зазначають журналісти. Єврокомісія критикує проведену польським урядом судову реформу і вже подала до Європейського суду кілька позовів проти Польщі за порушення принципу незалежності судової системи.

Читайте також:
Польща зафіксувала рекордну кількість нелегалів із Білорусі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна