На Львівщині виявили масове поховання бійців УПА. ФОТО

Поблизу села Соколівка Львівської області пошуковці виявили масове поховання бійців УПА – п’ятнадцяти чоловіків і жінки.

Про це йдеться в повідомленні Меморіально-пошукового центру “Доля” у фейсбуці.

“За результатами пошуково-ексгумаційних досліджень фахівцями Меморіально-пошукового центру “Доля” було виявлено масове поховання воїнів УПА, поблизу с. Соколівка Львівської області. Загалом було ексгумовано 16 останків, серед яких одні належать жінці”, – зазначили пошуковці.

Більшість чоловіків загинули у молодому віці від вогнепальних ран, отриманих у бою. У кількох виявлено травми, завдані тупим предметом, які могли бути отримані незадовго до смерті, чи в момент смерті.

“За результатами антропологічних досліджень можна зробити висновок, що удари завдавали в голову та обличчя тупим предметом чи прикладом гвинтівки. Зазвичай таким чином поводились енкаведисти із затриманими чи пораненими вояками”, – зауважили в “Долі”.

Фото: “Доля”

У кількох бійців знайдено дрібні особисті речі.

Характер виявленого поховання свідчить, що тіла загиблих воїнів УПА забрали з поля бою й хаотично скинули в яму.

Фото: “Доля”

Останки загиблих перепоховають на місцевому цвинтарі 15 жовтня.

Читайте також:
У мережі почали публікувати документи Внутрішніх військ НКВД про боротьбу проти УПА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна