Данія надала дозвіл на запуск “Північного потоку-2”

У понеділок, 4 жовтня, Данське енергетичне агентство схвалило введення в експлуатацію газопроводу “Північний потік-2”, адже компанія Nord Stream 2 AG виконала відповідні умови, включаючи умови щодо сертифікації.

Про це інформує “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу агентства.

“Тепер Nord Stream 2 AG виконала всі умови для введення трубопроводу в експлуатацію”, – заявило агентство.

Проєкт трубопроводу на континентальному шельфі Данії є частиною більшого проєкту газопроводу, що складається з двох паралельних ниток довжиною 1 230 км для транспортування газу з Російської Федерації до Німеччини.

Трубопроводи починаються в Росії і проходять через фінські, шведські, данські та німецькі морські райони і виходять на берег біля німецького узбережжя. Трубопроводи можуть транспортувати 55 млрд кубометрів природного газу на рік.

Данське енергетичне агентство надало дозвіл на будівництво “Північного потоку-2” 30 жовтня 2019 року, а дозвіл на експлуатацію – 1 жовтня 2020 року. Вони були надані за кількома умовами, деякі з них повинні бути виконані перед будівництвом, а інші – до введення в експлуатацію.

Хоча газопровід довжиною понад 1 200 кілометрів технічно завершений, він ще повинен пройти сертифікацію у німецького регулятора. Цей процес, який розпочався 8 вересня, може тривати до чотирьох місяців.

Читайте також:
Першу нитку “Північного потоку-2” почали заповнювати газом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна