Під артобстрілом на Донеччині загинув десантник Олексій Стрижак. ФОТО

доповнено

Стало відоме ім’я українського захисника, який загинув унаслідок ворожого обстрілу на фронті 30 вересня. Це 39-річний десантник Олексій Стрижак.

Як передає “Новинарня“, особу полеглого назвали в програмі ТСН каналу “1+1”.

Олексій Володимирович Стрижак народився 6 липня 1982 року в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Жив у сусідньому місті Зеленодольськ, закінчив там школу.

Працював електромонтером у компанії ДТЕК та на Криворізькій ТЕС у Зеленодольську.

На війну пішов шість років тому – у 2015-му.

Служив у гвардії, потім у ДШВ. Із 2017 року – на посаді бойового медика в 25-й окремій повітрянодесантній Січеславській бригаді.

“Це важка втрата для кожного з нас … Молодший сержант Стрижак був щирою, відкритою людиною, готовий завжди протягнути руку допомоги своїм побратимам, серед яких користувався повагою та авторитетом. Але ворог своїми підступними діями обірвав життя десантника, патріота, справжнього сина свого народу…” – ідеться в повідомленні 25 опдбр.

Стрижак зазнав смертельного осколкового поранення внаслідок обстрілу позиції ЗСУ біля села Кам’янка на Донеччині з боку окупованої Ясинуватої.

Прощатимуться із загиблим земляком 2 жовтня в його рідному місті.

Як інформував удень пресцентр командування Об’єднаних сил, до 11:00 окупанти тричі вчиняли обстріли, зокрема поблизу Кам’янки – з артилерії калібру 122 мм.

Фото з ФБ Олексія Стрижака:

За даними “Новинарні“, Олексій Стрижак – сьома бойова втрата ЗСУ у вересні.

11 вересня в районі Причепилівки на Луганщині внаслідок мінометного обстрілу загинув старший солдат Олексій Куленко із 17-го окремого мотопіхотного батальйону 57 омпбр.
Також 11 вересня від обстрілу на Донеччині загинув солдат 74 орб Денис Герман.
12 вересня від обстрілу з ПТРК біля Верхньоторецького поліг (згорів у машині) водій 503 обмп матрос Артур Голуб.
12 вересня в результаті артилерійського обстрілу з боку російських окупаційних військ на околиці села Кримське загинув 34-річний Валентин Чепурний. На момент загибелі він офіційно вважався цивільною особою, адже саме напередодні в нього закінчився контракт. Чоловік заїхав у підрозділ попрощатися з побратимами – і в цю мить почався артналіт.
13 вересня від кульового поранення на Луганщині загинув старший солдат 53 омпбр Дем’ян Данилів.
26 вересня від підриву в зоні проведення ООС на Донеччині загинув воїн 54-ї окремої механізованої бригади старший солдат Віктор Молостов.

Читайте також:
Загиблі серпня 2021: дев’ять облич героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна