Суд оштрафував голову ОАСК Вовка

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про накладення грошового стягнення на голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.

Як інформує пресслужба ВАКС у середу, 29 вересня, штраф складає 4 540 гривень.

Підозрюваний має право клопотати про скасування постанови про накладення на нього грошового стягнення в порядку, передбаченому ст. 147 КПК України. Клопотання подається суду, який ухвалив рішення про накладення штрафу.

“Ухвала набуває законної сили з моменту її оголошення і оскарженню не підлягає”, – зазначала пресслужба ВАКС.

Повний текст судового рішення буде оголошено 4 жовтня о 13:30.

Павлові Вовку інкримінують створення злочинної організації з метою захоплення державної влади, перешкоджання діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, втручання у діяльність державних діячів – членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

За словами правоохоронців, у цій організації брали участь судді Окружного адміністративного суду Києва. У межах цього провадження розслідується можливе прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди головою Державної судової адміністрації України.

Читайте також:
ОАСК відкрив провадження проти Bihus.info за позовом Порошенка, – адвокат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.