СБУ затримала колишнього топчиновника Київського бронетанкового заводу, який переховувався в ОРДЛО

 

Служба безпеки України звітує, що затримала колишнього топчиновника державного підприємства “Київський бронетанковий завод”. Щоб уникнути покарання, чоловік втік на окуповані території східної України.

Про це у вівторок, 28 вересня, повідомив пресцентр СБУ.

За оперативними даними, зловмисник організував протиправний механізм привласнення коштів, виділених на модернізацію військової техніки. Для цього зареєстрував кілька фіктивних підприємств у різних регіонах України, у тому числі у столиці та Київській області.

“Згодом на підставі фіктивних договорів чоловік переводив на рахунки вказаних компаній кошти, призначені на виконання держзамовлення. Розрахунки здійснювалися або за завищеними тарифами, або й взагалі за невиконані роботи. Таким чином відбувалося “виведення” бюджетних коштів і переведення їх у готівку з подальшим привласненням учасниками схеми”, – йдеться в пресрелізі СБУ.

За попередніми оцінками слідства, внаслідок майже піврічної протиправної діяльності посадовця державі заподіяно збитки у розмірі 12 млн грн.

Наприкінці 2014 році, для уникнення відповідальності за протиправну діяльність, ексчиновник перебрався на окуповану терористами територію.

Оперативники спецслужби встановили місце перебування зловмисника і затримали його під час перетину лінії розмежування з тимчасово окупованою територією на КПВВ “Станиця Луганська”.

Наразі експосадовцю оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Затриманого доставлено до Дарницького районного суду для обрання йому міру запобіжного заходу.

Читайте також:
Київський бронетанковий завод передав у військо п’ять відремонтованих Т-72

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.