“Об’єднані зусилля-2021”: словаки вперше в Україні виконують навчально-бойові завдання зі зброєю. ФОТО

 

Під час стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля-2021” механізований підрозділ збройних сил Словацької Республіки вперше на території України виконує навчально-бойові завдання у складі багатонаціонального підрозділу зі своїм штатним озброєнням та військовою технікою.

Про це в понеділок, 27 вересня, повідомляє АрміяInform.

З метою підготовки до заключного етапу “Об’єднаних зусиль-2021” словацькі військові беруть участь у заходах злагодження – проводять спільні заняття з тактичної та вогневої підготовки.

Такі навчання допомагають Збройним силам України покращити взаємодію та взаємосумісність з арміями держав-членів НАТО, таким чином сприяючи європейській стабільності.

“Ми тут для того, щоби провести спільні бойові навчання, налагодити взаємодію зі Збройними силами України, порівняти порядок дій та якнайкраще виконати кожне завдання”, – зазначив командир словацького підрозділу.

Стратегічні командно-штабні навчання ЗСУ “Об’єднані зусилля-2021” триватимуть до 30 вересня. У навчаннях беруть участь до 12,5 тис. осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки зі збройних сил Великої Британії, Грузії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, Румунії, США, Угорщини та Швеції.

Фото: АрміяInform

Читайте також:
Навчання “Об’єднані зусилля”: Міноборони закликає громадян не знімати військову техніку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна