Половина танків ЗСУ вже модернізовані, – головнокомандувач

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний заявив, що 50% танків в українській армії вже модернізовані.

Про це він сказав в інтерв’ю “Радіо Свобода”, оприлюдненому 25 вересня.

Він розповів про плани з модернізації радянського озброєння, яке зараз є в ЗСУ.

“Це буде залежати від того, наскільки держава буде спроможна забезпечити наші (Збройних сил) потреби. Потреба в такому дійсно є. Дійсно є! Необхідно там і танки міняти, і вертольоти”, – сказав головнокомандувач.

Для прикладу Залужний згадав вертольоти Мі-8МСБ: “Від цього вертольота від радянських часів залишився тільки хіба що один фюзеляж, все решта виробляється на території України”.

“Так, на сьогодні ми не можемо на 100% забезпечити модернізацію тих самих танків, але на сьогодні 50% від них – це вже модернізовані. Знову ж таки від радянського танка там залишився тільки корпус”, – зазначив генерал.

Залужний додав, що оновлення озброєння відбуватиметься мірою того, як у держави з’являтимуться на це кошти, але вже зараз “робота йде”.

Як інформувала “Новинарня“, раніше новий головнокомандувач Залужний висловив бажання проїхати на танку по Червоній площі в Москві.

Читайте також:
Конкурс на найкращий танковий взвод-2021 в ЗСУ виграла 92-га бригада імені кошового отамана Сірка. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна